Support      

Responsive websites

Website voor alle schermafmetingen


 

Websites worden al jaren ontworpen op een redelijk vaste breedte voor gebruik op de desktop. Tegenwoordig is de gangbare breedte voor websites op de desktop ongeveer 1140 pixels. Door de smartphone- en tablet/iPad-revolutie dienen bedrijven echter ook in te spelen op de wensen van de gebruiker, namelijk om de website ook via de telefoon of tablet te bezoeken.

Veel websites worden nog niet goed getoond op deze (nieuwe) apparaten. Een gemiste kans, omdat u veel bezoekers niet van dienst kunt zijn. Om die reden wordt het tegenwoordig steeds gebruikelijker om bij het ontwikkelen van websites deze direct geschikt te maken voor smartphones, tablets en iPads door middel van een 'responsive design'. Door gebruik te maken deze responsive design techniek past een website zich automatisch aan, aan het schermformaat van het gebruikte apparaat.

Ook onze eigen internetsite is een 'Responsive website': 


Desktop-versie

iPad/Tablet landscape

iPad/Tablet portrait

i-Phone/smartphone

.

Hoe werkt responsive webdesign?

Bij responsive websites is geen vaste breedte ingesteld. De site past zichzelf aan en schaalt elementen bij of verplaatst ze afhankelijk van de breedte van het scherm. Vooraf moet goed worden nagedacht over wat de belangrijkste elementen zijn. Om responsive webdesign voor elkaar te krijgen, wordt de presentatielaag van de website aangepast door middel van aanpassingen in de CSS. Aan de hand van het type device en de browser wordt de website getoond in de juiste vorm.

.

Voordelen van responsive webdesign

De voordelen zijn dat gebruikers gelijke pagina’s bereiken via dezelfde URL’s, in een juiste afmeting die past bij het apparaat waarmee ze de website bekijken. Daarnaast is er maar één Analytics-code nodig en ook is gebruik van Adwords eenvoudiger en daardoor goedkoper.

Maar responsive design is ook voor SEO een goede uitkomst. Er is immers maar één website en geen 'duplicate content'. Google waardeert het dat gebruikers via één URL de website kunnen bezoeken. Daarnaast is het een plus om de site goed te kunnen indexeren. Google zegt daarover:

"This also makes it easier for Google as they only need to crawl one URL opposed to multiple URLs with content on them. Furthermore, from an external linking and social media sharing perspective, users will only have one URL to link to, opposed to multiple URLs. For those of you who don’t know it was previously a common practice to have mobile sites on a subdomain or another domain. This made it very confusing when considering what information to serve to Google Bot and Google Bot Mobile."


Google werkt met meerdere soorten crawlers (spider of robot) die worden gebruikt om websites te vinden en te indexeren. Er is een algemene crawler voor Google zoeken, maar ook een specifieke mobiele crawler. Dat betekent echter niet dat je een mobiele website nodig hebt om tussen de mobiele zoekresultaten te staan. Veel van de websites worden geïndexeerd door de standaard Googlebot. Deze sites, mobiel of niet, responsive of niet, worden ook in de resultaten op m.google.nl geplaatst.

.

Geen specifieke mobiele content

Als er al sprake zou zijn van een nadeel van responsive ten opzichte van een mobiel geoptimaliseerde website dan zou dat zijn dat je geen specifieke mobiele content toont. Zodoende zijn er bijvoorbeeld geen geoptimaliseerde titles en descriptions voor mobiele gebruikers. En dat is handig wanneer er middels kortere of andere zoekopdrachten wordt gezocht. Maar daar tegenover staat weer dat een aparte mobiele website, met eigen URL’s, minder sterk is als je kijkt naar de linkpopulariteit.

.

Bedrijfslogo als App-logo in beginscherm van iPhone

Wij hebben een handige toepassing geïntegreerd om uw bedrijfslogo als app logo in het beginscherm van de iPhone op te nemen. Zodra iemand met zijn iPhone op zoek gaat naar uw internetsite komt er een melding in beeld om uw bedrijfslogo op te nemen. Daarna is de werking hetzelfde als met een web-app die men heeft gedownload uit de app-store.

Zet in beginscherm
Voeg toe aan beginscherm
Icon op beginscherm

Zet in beginscherm

Voeg toe aan beginscherm

Icon op beginscherm

Megelink & Partners, uw partner voor websites, online communicatie en e-marketing voor de automobielbranche

Websites

Door onze unieke werkwijze maken wij op maat gemaakte websites voor de automobiel­branche.
Megelink & Partners, uw partner voor mobiele websites en Native Apps

Mobiel

Uw website ook geschikt maken voor smartphones en tablets? Wij verzorgen het voor u.
Megelink & Partners, uw partner voor online management applicaties voor de automobielbranche

Online applicaties

Onmisbare tools voor uw bedrijfsvoering en een extra service voor uw klanten.