Support      

Video service

De tweede online marketing revolutie


Een bijdrage van Ardris Megelink
.

Video op internet zal steeds belangrijker gaan worden

Zoals u weet zijn wij als Megelink / Partners / BV sterk vertegenwoordigd in de automotivebranche en daar is internet eigenlijk pas vanaf 2000 als marketingkanaal geaccepteerd terwijl internet in 1994 begonnen is.
Ik was destijds Vestigingsmanager bij een Mercedes-Benz dealer in Utrecht en constateerde dat op dat moment niemand dit nieuwe fenomeen beetpakte, en dat er een digitaal bestand beschikbaar was met het vrijwaren wat een gigantische mogelijkheid gaf waar niemand de toepassing nog van inzag.

Als voorzitter van de Autoboulevard Utrecht heb ik in 1996 de Internet Opleidingsbus geregeld van Nina Brink, die toen nog aan de start van WorldOnline stond. In een artikel van 9 mei 1996 stond: 'Vanaf volgende week kunnen bedrijven en instellingen met The Internet Bus een high-tech opleidingsinstituut laten voorrijden. The Internet Bus is ontstaan als een afstudeerproject van studenten aan de Haarlem Business School.'
.

Opleidingsbus van Nina Brink (WorldOnline)

Alle 24 deelnemers van de Autoboulevard hebben toen de eerste stappen op internet gezet. De reden waarom men zich daar in 1996 niet volop heeft ingezet had met onbekendheid met de materie te maken, maar ook met handelingen waarvan men dacht dat ze niet bij het dealerbedrijf behoorden.

Bedrijfsvideo voor autobranche
Bedrijfsvideo voor autobranche
Zo was het in 2000 een hele klus om iemand te vinden die de moeite nam om foto’s van occasions te laten maken en die online te zetten. Omdat dat een heel gedoe bleek, had Sony daar een slimme oplossing voor: de Flop-camera.
Omdat iedere PC toen een flop-ingang had, ging dit heel handig. In een enthousiaste bui heb ik toen 50 van dit soort camera’s gekocht om ze door te verkopen aan bedrijven zodat ze met foto’s bezig zouden gaan.
Vorige week trof ik nog zo’n oldtimer van een camera aan en moest toen onwillekeurig aan deze periode terugdenken.
.

Begin nieuwe marketing revolutie

Waarom ik u dit vertel, is omdat we aan het begin staan van een tweede marketing revolutie en wel die van de Video in combinatie met sociale media. Beelden op internet zijn veelal statisch, maar een video geeft u echter een een direct gezicht naar uw klanten toe. Alle facetten van persoonlijk contact zitten daar dus in.
Ook nu denkt men dat Video maken handelingen met zich meebrengt, die niet bij het dealerbedrijf behoren en ook nu hebben we daar oplossingen voor bedacht.
Deze oplossingen gaan verder dan de flop van Sony, want nu is alleen een aanvraag voldoende om alles maar dan ook alles in beweging te krijgen voor het maken van een mooie en duidelijke video. Ons credo is niet voor niets:

Waarom moeilijk doen als het Megelink kan

Waarom moeilijk doen als het Megelink kan


Megelink & Partners, uw partner voor websites, online communicatie en e-marketing voor de automobielbranche

Websites

Door onze unieke werkwijze maken wij op maat gemaakte websites voor de automobiel­branche.
Megelink & Partners, uw partner voor mobiele websites en Native Apps

Mobiel

Uw website ook geschikt maken voor smartphones en tablets? Wij verzorgen het voor u.
Megelink & Partners, uw partner voor online management applicaties voor de automobielbranche

Online applicaties

Onmisbare tools voor uw bedrijfsvoering en een extra service voor uw klanten.